IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ спира от движение стари мотриси

20 пътнически влака ще бъдат отменени, като на тяхно място БДЖ ще наемат автобуси, които ще се движат по маршрутите и разписанията на отменените влакове

11:08 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ спира от движение стари мотриси

„Български държавни железници” ЕАД започва от утре поетапното изваждане от движение на почти всички електрически мотриси от 32-ра и 33-та серия поради факта, че те са в експлоатация над 35 години, съобщиха от дружеството.

Целта е да се минимизират рисковете при превоз на пътници и да се подобри безопасността на транспортната услуга. БДЖ са разработили алтернативни варианти за превоз.

Към настоящия момент 140 пътнически влака, движещи се по различни маршрути в страната, се обслужват с електрически мотриси от 32-ра и 33-та серия.

Съставите на 43 от пътническите влакове ще бъдат заменени с композиции от локомотиви и пътнически вагони.

20 пътнически влака ще бъдат отменени, като на тяхно място БДЖ ще наеме автобуси, които ще се движат по маршрутите и разписанията на отменените влакове. Подмяната на тези влакове с автобуси ще се извърши поетапно, в зависимост от процедурите за сключване на договори между БДЖ и автобусни фирми.

77 пътнически влака ще продължат засега да се обслужват с 13 електрически мотриси от 32-ра серия.

В изпълнение на програмата си за обновяване на подвижния железопътен състав дружеството ще пусне в редовна експлоатация последните 5 нови електромотрисни влака „Дезиро”, след като те преминат необходимото сертифициране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още