IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ пуска още две нови електрически мотриси

Мотрисите са с по четири вагона и ще обслужват пътнически влакове в участъка между София и Пловдив, където броят на пътниците е значително по-голям

16:31 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ пуска още две нови електрически мотриси

Български държавни железници (БДЖ) ЕАД пусна днес в движение още две нови електрически мотриси "Дезиро", съобщиха от превозвача.

Мотрисите са с по четири вагона и ще обслужват пътнически влакове в участъка между София и Пловдив, където броят на пътниците е значително по-голям. Досега тези пътнически влакове се обслужваха с нови мотриси с по три вагона, които са пренасочени в други три участъка в софийския регион.

Новите електрически мотриси се движат от днес между София и Драгоман, както и между София и Банкя. От 25 август два пътнически влака между София и Лакатник също ще бъдат обслужвани с нова електрическа мотриса от серията "Дезиро" с три вагона.

Всяка от мотрисите с четири вагона разполага с 254 седящи места. Новите електрически влакове "Дезиро", както и дизеловите мотриси от тази серия, разполагат с места за трудноподвижни пътници в инвалидни колички. Мотрисите са оборудвани със сгъваеми платформи за улесняване на пътниците с ограничена мобилност при качването във влака и слизането от него. Санитарният възел също е проектиран за ползване от трудноподвижни хора, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още