IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от парите от пътни глоби ще отиват за видеонаблюдение

С друга промяна в закона се дава възможността при загубване, кражба или унищожаване на документи за самоличност и шофьорска книжка да може по електронен път да се дава заявка за издаване на нови

08:37 | 25.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Половината от парите от пътни глоби ще отиват за видеонаблюдение

Половината от глобите по пътищата да се изразходват от МВР за изграждане и експлоатация на системи за видеонаблюдение, контрол и управление на движението по пътищата. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, които днес ще бъдат гласувани от депутатите.

В момента в столицата работят около 200 камери на възлови кръстовища. Парите за поставянето им дойдоха от заем на Световната банка.

Според вътрешното министерство след поставянето на камерите кражбите на коли, катастрофите и джебчийството са намалели драстично.

С друга промяна в закона се дава възможността при загубване, кражба или унищожаване на документи за самоличност и шофьорска книжка да може по електронен път да се дава заявка за издаване на нови. За да стане това обаче, е нужен универсален електронен подпис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още