IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна с антикризисен план за 500 хил. лв. в случай на ръст на безработицата

В момента все още нямало нужда от започването на програмата

14:14 | 03.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Варна с антикризисен план за 500 хил. лв. в случай на ръст на безработицата

Ако безработицата в града се повиши рязко, община Варна ще започне антикризисна програма, която е на стойност 500 хил. лв. Това съобщи днес кметът Кирил Йорданов, който обобщи резултатите от срещите си с различни браншове в града, посветени на преодоляването на трудностите от финансовата криза.

В момента все още няма нужда от започването на програмата, посочи Йорданов, цитиран от БТА. По думите през януари безработицата в града е 3,07 на сто, докато през същия месец на 2007 г. е била 3,12 процента.

Ако започнат съкращения, първата стъпка ще бъде да се изработи информационен портал за сътрудничество на всички служби и организации, които имат отношение към пазара на труда, обясни кметът. Според него ще бъдат организирани и серия от курсове за преквалификация и обучение на безработните.

През тази година е нужно Варна да осъществи по-настъпателна рекламна кампания за курортите около града на международните борси, коментира Йорданов. По думите му така ще бъдат привлечени повече туристи, тъй като през това лято ще се търсят по-евтините дестинации. Средствата за реклама ще бъдат осигурени от събираната курортна такса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още