IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремиковци натрупал 57 млн. лв. задължения за 4 месеца

Задълженията на комбината към НОИ в момента възлизат на 130 млн. лв., а към Булгаргаз - на близо 89,7 млн. лв.

15:44 | 09.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци натрупал 57 млн. лв. задължения за 4 месеца

За последните 4 месеца металургичният комбинат Кремиковци има натрупани нови задължения в размер на 57 млн. лв., е оповестил днес синдикът на комбината Цветан Банков, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). За същия период комбинатът е произвел продукция за 42 млн. лв., като 86 на сто от средствата са отишли за работни заплати. 

Задълженията на комбината към Националния осигурителен институт (НОИ) в момента възлизат на 130 млн. лв., като 40 млн. лв. са натрупани след обявяване на несъстоятелност на Кремиковци, е обявил министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Дългът на дружеството към Булгаргаз е близо 89,7 млн. лв.

„Продължават разговорите с бразилската компания CSN и докато резултатите от преговорите не станат ясни, не можем да поемем ангажимент за разговори за реорганизация на производството в Кремиковци”, е казал Петър Димитров по време на срещата си с представители на синдикатите от комбината, протестиращи днес пред Министерски съвет.

Димитров е потвърдил, че ако преговорите с бразилската компания приключат успешно, ще се пристъпи към подписване на меморандум за сътрудничество. Министърът е съобщил още, че в момента се извършва проучване на другата фирма - Финком Инвест, която наскоро прояви интерес да инвестира в Кремиковци.

По думите на Димитров, основната пречка пред инвеститорите не е правителството, а цената на металите и кокса на международните пазари, които са ниски.

Зам.-председателят на КНСБ Валентин Никифоров е изказал становище пред министъра, че ако до два месеца не се стигне до намиране на оператор и ангажиране с оздравителен план, Кремиковци ще бъде обявен в ликвидация. 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още