IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават с два дни живота на Кремиковци

Отлагането е във връзка с постъпила в Министерството на икономиката и енергетиката молба от синдика на комбината

18:13 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Удължават с два дни живота на Кремиковци

Спирането на подаването на природен газ за металургичния комбинат Кремиковци се отлага с 2 дни, т.е. вместо утре, спирането по всяка вероятност ще стане на 14 май.

Отлагането е във връзка с постъпила в Министерството на икономиката и енергетиката молба от синдика на „Кремиковци” АД Цветан Банков с искане за отлагане на планираното преустановяване на подаването на природен газ за комбината с 48 часа, съобщиха от министерството.

Министърът на икономиката и енергетиката от своя страна е изпратил днес писмо до Български енергиен холдинг с искане ръководството на холдинга да вземе спешно съответното решение.

Искането си синдика на Кремиковци обосновава с предоставянето на последна възможност за запазване на коксохимическите мощности в завода и с оглед осигуряването на време за финализиране на търговските преговори, свързани с възлагането на поръчки за коксохимическото производство в металургичния завод.

В случай на неуспех на преговорите, подаването на природен газ ще бъде преустановено от страна на „Булгаргаз” ЕАД в 14 ч. на 14 май.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още