IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизират общинска инфраструктура с 81 млн. евро от Световната банка

Осигуреният финансов ресурс ще бъде използван за подобряването на водоснабдяването на населението

14:22 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Модернизират общинска инфраструктура с 81 млн. евро от Световната банка

Правителството одобри проект на заемно споразумение със Световната банка за сумата от 81 млн. евро, съобщи правителствената информационна служба.

Средствата ще бъдат използвани за финансирането на "Проекта за развитие на общинската инфраструктура".

Осигуреният финансов ресурс ще бъде използван за подобряването на водоснабдяването на населението и за подпомагането на общините с цел да се повиши капацитетът им за инвестиционно планиране.

Със завършването на язовирите за питейно водоснабдяване "Луда Яна", "Нейковци", "Пловдивци" и рехабилитацията на "Студена" ще се премахнат режимите във водоснабдяването на населени места с над 200 хил. жители и ще се подобри качеството на питейната вода за около 96 500 души.

С "Проекта за развитие на общинската инфраструктура" ще се подпомогне осъществяването на Стратегията за управление и развитие на водоснабдяването и канализацията в България до 2014 г.

Общата стойност на проекта е 101,2 млн. евро. От тях 81 млн. евро са от Световната банка, а останалите 20,2 млн. евро са от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още