IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северкооп Гъмза Холдинг продаде участието си в Медийни системи

Причините за вземане на решение за продажба са влошеното финансово състояние на Медийни системи

12:33 | 21.10.09 г.
Северкооп Гъмза Холдинг продаде участието си в Медийни системи

Северкооп – Гъмза Холдинг АД и дъщерното му Перун АД са сключили на 20 октомври сделки за продажба на участието си в капитала на Медийни системи АД-Стара Загора, става ясно от съобщение на холдинговата компания чрез БФБ-София.

Участието на двете дружества възлиза общо на 1 679 239 броя акции или 47,98% от капитала на Медийни системи АД, като Северкооп – Гъмза Холдинг е сключило сделка за 1 422 858 акции, а Перун АД - за 256 381 акции.

Акциите на дружеството не са преоценявани. Резултатът от сделката за Северкооп – Гъмза Холдинг е загуба в размер на 2,92 лева на акция.

Причините за вземане на решение за продажба са влошеното финансово състояние на Медийни системи, произтичащо от бързо изменящите се условия на външните пазари, свиване на продажбите и рязко намаляване на продажните цени на CD и DVD, съпроводено с увеличаващите се разходи за тяхното производство, се казва още в съобщението.

Вземанията на дружеството нарастват, като голяма част от тях са несъбираеми, има неуредени плащания на лицензионни такси и други задължения.

Акциите на Медийни системи се търгуват на фондовата борса, като цената им от началото на 2008 г. се понижава и към датата на сделката е 0,75 лева за акция.

Сделките са сключени на цена 1,02 лева на акция на извънрегулиран пазар на 20 октомври.

Освен посочените две сделки на извънрегулирания пазар същия ден е минала и сделка за 322 828 акции от капитала на Медийни системи при цена 0,39 лева за брой. Не се съобщава името на купувача/купувачите по сделката.

Продажбите на Медийни системи паднаха с 47 на сто за полугодието спрямо година по-рано до 3,3 млн. лв. Дружеството излезе на загуба в размер на 475 хил. лв. спрямо печалба от 444 хил. лв. за същия период на миналата година.

Вземанията от клиенти възлизат на 2,4 млн. лв. към края на юни, като намаляват с около 400 хил. лв. от началото на годината.

Медийни системи дебютира на БФБ през 2006 година с вторично публично предлагане.

До момента няма сделки с книжата на Медийни системи. Има въведена една лимитирана оферта "купува" за 100 акции при цена 0,36 лева. Най-добрата оферта "продава" е при цена 0,95 лева за брой.

Свързани компании:

Медийни Системи АД(5MS)

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още