IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Унипак АД нараства с 21% за деветмесечието

Нетните приходи от продажби отчитат ръст от 7 на сто до 13,8 млн. лв.

17:09 | 21.10.09 г.
Печалбата на Унипак АД нараства с 21% за деветмесечието

Нетната печалба на производителя на опаковки Унипак АД-Павликени за деветмесечието възлиза на 862 хил. лв., като се увеличава с 21 на сто на годишна база, показват отчетите на компанията, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

Нетните приходи от продажби отчитат ръст от 7 на сто до 13,8 млн. лв. Нетният оперативен кеш на Унипак АД е 285 хил. лв. за януари-септември.

Оперативната печалба (EBITDA) нараства до 1,2 млн. лв. спрямо 878 хил. лв. за януари-септември 2008 г. EBITDA маржът се увеличава до 9% за деветмесечието на тази година от 7% за предходната.

Дружеството е единственият роден производител на каширано алуминиево фолио и парафинирани хартии, с които задоволява около 90% от нуждите на страната, се казва в междинния доклад за дейността, като се уточнява, че Унипак запазва устойчив темп на нарастване на приходите от продажби във всички основни сектори на дейността си независимо от финансовата криза.

Актуалните ценови коефициенти на акциите на Унипак след отчета са, както следва:

Ценови коефициенти
p/e 8,3
p/b 0,9
p/s 0,4

Днес нямаше сделки с книжата на Унипак.

Свързани компании:

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още