IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Лесопласт нарастват, отчита печалба за юли-септември

Общо за деветте месеца от началото на годината са реализирани 25 млн. лв. продажби, или с 33% по-малко спрямо януари-септември 2008

12:13 | 23.10.09 г.
Продажбите на Лесопласт нарастват, отчита печалба за юли-септември

През третото тримесечие Лесопласт АД отчита неконсолидирани продажби в размер на 11,3 млн. лв. след като през второто тримесечие реализираните продажби бяха в размер на 7,2 млн. лв.

От представения чрез БФБ-София отчет става ясно още, че темпът на спад на продажбите през третото тримесечие на годишна база се забавя значително до 10% спрямо 50% спад през второто тримесечие на годишна база.

Общо за деветте месеца от началото на годината са реализирани 25 млн. лв. продажби, или с 33% по-малко спрямо януари-септември 2008.

През третото тримесечие е реализирана печалба в размер на 275 хил. лв. при загуба за второто тримесечие от 95 хил. лв. За януари-септември Лесопласт е на печалба от 333 хил. лв. при печалба от 1,5 млн. лв. година по-рано.

Лесопласт АД произвежда шперплат и дървесно-влакнести плочи (ДВП). Реализацията на шперплат за деветмесечието е намаляла с 49% до 15 679 кубични метра, а реализацията на ДВП се е увеличила с 28% до 29 764 кубични метра, поради оживление на италианския пазар на дружеството.

Дружеството обяви процедура по доброволна ликвидация на сръбското си предприятие "Пилана", поради това, че в момента цената на тополовите трупи в Сърбия са значително по-високи от тези в България и Румъния.

Лесопласт въвежда нова машина за ламиниране и очаква нови видове шперплат за мебелната и строителна промишленост.

Основната част от продажбите е към свързани лица по линията на мажоритарния собственик на Лесопласт Welde Gmbh.

До момента няма сделки с книжата на Лесопласт.

Актуалните ценови коефициенти на дружеството са цена/продажби 0,3; цена/счетоводна стойност 0,77.

 

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още