IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биовет отчете 2,2 млн. лв. печалба за деветмесечието

Нетните приходи от проджаби за деветмесечието са на стойност 86 млн. лв. е се увеличават с 4,5% спрямо същия период на миналата година

16:38 | 27.10.09 г.
Биовет отчете 2,2 млн. лв. печалба за деветмесечието

Нетната печалба на Биовет АД за деветте месеца от началото на годината е 2,2 млн. лв. спрямо 80 хил. лв. за същия период на миналата година, показва отчетът на компанията, представен чрез БФБ-София.

Само за третото тримесечие е отчетена печалба от 636 хил. лв. спрямо печалба от 1,5 млн. лв. за второто и 84 хил. лв. печалба за първото тримесечие.

Нетните приходи от продажби за деветмесечието са на стойност 86 млн. лв., като се увеличават с 4,5% спрямо същия период на миналата година.

Предметът на дейност на Биовет включва производство и търговия с ветеринарно-медицински продукти, препарати за селското стопанство и лекарствени средства за хуманната медицина.

Нетният оперативен кеш на дружеството за деветмесечието е положителен и възлиза на 7,6 млн. лв.

С актуалните данни от отчета за деветмесечието ценовите коефициенти на Биовет са както следва: цена/печалба (p/e) – 20, цена/продажби (p/s) – 0,38, цена/счетоводна стойност (p/b) – 0,67.

Днес акциите на Биовет паднаха с 1% до 5,89 лева в обем от 534 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още