IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Владимиров напуска Инвестбанк поради пенсиониране

Инвестбанк АД увеличава капитала си с 10 млн. лв., съгласно решението на Общото събрание на акционерите от 27 август

12:02 | 28.10.09 г.
Владимир Владимиров напуска Инвестбанк поради пенсиониране

Поради пенсиониране Владимир Владимиров вече няма да е председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк АД, съобщиха от банката.

За председател на УС е избрана Диана Младенова изпълнителен директор на Инвестбанк АД от 2006 година.

Диана Младенова е завършила СУ “Кл.Охридски”, специалност “Право”. Работила е в системата на прокуратурата, в областта на застраховането и в банковата система, където е заемала редица отговорни постове: зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на БРИБАНК /понастоящем СиБанк/, председател на УС и изпълнителен директор на “Росексимбанк” АД /сега ДЗИ Банк/, зам.-председател на Съвета на директорите на ДЗИ АД и “ДЗИ-Общо застраховане” АД, председател на СД на “ДЗИ Инвест” АД.

Инвестбанк АД увеличава капитала си с 10 млн. лв., съгласно решението на Общото събрание на акционерите от 27 август.

Понястоящем основният капитал на банката е 70 млн. лв., като увеличението ще бъде извършено с парични вноски от основните акционери на банката.

В началото на 2008 година Инвестбанк планираше да осъществи първично публично предлагане (IPO) като емитира именно 10 млн. броя акции с емисионна цена, определена в ценовия диапазон от 5,90 лв. (минимална емисионна стойност) до 7,20 лв. (максимална емисионна стойност). Проспектът на банката бе одобрен от Комисията за финансов надзор.

IPO-то обаче така и не бе осъществено.

ТБ Инвестбанк АД е дъщерно дружество от холдинговата структура на „Феста Холдинг” АД, което е основен акционер, притежаващ 70,10% от капитала на банката.

За шестмесечието на тази година Инвестбанк обяви нетна печалба в размер на 5,3 млн. лв. при печалба от 7,3 млн. лв. година по-рано. Обезценките на кредити и вземания, включително и по финансов лизинг за периода възлизат на 2,131 млн. лв.

Активите на Инвестбанк АД към края на юни са на стойност 1,149 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още