IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска роза Севтополис с 10% ръст на продажбите през юли-септември

Общо за деветмесечието темпът на повишение на приходите от продажби на Българска роза Севтополис е 5,3 на сто до 9,9 млн. лв.

15:46 | 29.10.09 г.
Българска роза Севтополис с 10% ръст на продажбите през юли-септември

През третото тримесечие продажбите на Българска роза Севтополис се увеличават с 9,8 на сто спрямо година по-рано, като за юли-септември те са 3,2 млн. лв., показва отчетът на компанията, представен чрез БФБ-София.

Темпът на ръст през третото тримесечие се забавя спрямо този през второто, когато на годишна база продажбите на дружеството се увеличиха с 24 на сто.

Общо за деветмесечието темпът на повишение на приходите от продажби на Българска роза Севтополис е 5,3 на сто до 9,9 млн. лв.

За деветмесечието компанията отчита печалба на стойност 683 хил. лв. спрямо печалба от 532 хил. лв. за същия период на миналата година.

Предметът на дейност на Българска роза Севтополис АД е производство и продажби на лекарствени форми и субстанции, парфюмерия и козметика, натурално-ароматични продукти.

За третото тримесечие на 2009 г. в производството на таблетни лекарствени форми се наблюдава спад от близо 25,49 % спрямо базисния период на предходната 2008 г. като производствените мощности са с натовареност на капацитета от 75%. Респективно и количеството на реализираната продукция от тази група също бележи спад от 25,14% . В производството на субстанция Силимарин се наблюдава спад от близо 8% и натоварване на мощностите с 70% от капацитета.

84% от продажбите на Българска роза Севтополис са към Софарма АД.

Ценовите коефициенти на акциите на дружеството са: p/e – 27; р/b – 0,9; p/s – 1,26.

Днес 650 акции от капитала на дружеството смениха собственика си, като цената им нарасна с 6 на сто до 1,41 лева.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още