IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: АЕЦ Белене може да стане един от най-значимите проекти в Европа

България още утре може да стартира строежа на АЕЦ Белене, затова е изключително важно да намерим европейски инвеститори, посочва премиера

18:48 | 17.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: АЕЦ Белене може да стане един от най-значимите проекти в Европа

„АЕЦ Белене може да се превърне в един от най-значимите и големи енергийни проекти, както на Балканите, така и в Европа”. Това каза днес министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Германия с премиера на провинция Баден-Вюртемберг Щефан Мапус, съобщи правителствената информационна служба.

Борисов посочва, че „България има всички разрешителни за АЕЦ Белене и още утре може да стартира строежа на втора атомна електроцентрала, затова за нас е изключително важно да намерим европейски инвеститори".

Практическото строителство на АЕЦ Белене ще започне, след като бъде намерен стратегически инвеститор, заяви преди близо месец министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Малко по-късно той даде да се разбере, че правителството би приело руски инвестиции, но не и като „стратегически“ инвеститор.

От своя страна днес премиерът на германската провинция коментира, че „данните за развитието на българската икономика звучат многообещаващо и интересно и нашият стремеж е да имаме добри партньорски отношения”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още