IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стокообменът и наблюдението на потребителите ще са на фокус през седмицата

БНБ ще обяви дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция

09:49 | 05.02.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (5 февруари) няма обявени събития.

Във вторник (6 февруари) Българската народна банка ще обяви дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за януари.

Националният статистически институт ще публикува данни за индекси на оборота в раздел „Tърговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени за декември 2023 г.             

В сряда (7 февруари) НСИ ще ни информира какво е наблюдението на потребителите за януари 2024 г. 

Ще излязат предварителни данни с краткосрочна статистика на жилищните сгради за четвъртото тримесечие на миналата година.  

В четвъртък (8 февруари) от БНБ ще разберем какво е движението на кредити и депозити по количествени категории и икономически дейности през декември 2023 г.

В петък (9 февруари) НСИ ще съобщи какви са индексите на промишленото производство и строителната продукция през декември 2023 г., както и за стокообмена за декември 2023 г.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 05.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още