IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова: За БСП избори сега означават още хаос

Носим отговорността за участието в това управление и знаем как да продължим напред, заяви вицепремиерът

18:24 | 08.06.22 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

"За БСП избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност и не може да допуснем това да стане. Най-важно е в краткосрочен план да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения са включени в тази актуализация". Това заяви на извънредна пресконференция на БСП вицепремиерът Корнелия Нинова.

Тя беше в отговор на обявеното часове по-рано изтегляне на "Има такъв народ" от управляващата коалиция.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов с изявление във Facebook съобщи, че изтегля министрите си от кабинета и "слага край" на тази коалиция.

Нинова обясни, че от тази сутрин е станало ясно, че има сериозни противоречия между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", а до този момент ситуацията е ескалирала. Корнелия Нинова каза, че никой не е знаел за намеренията на ИТН.

"Ние носим отговорността за участието в това управление и знаем как да продължим напред. Категорично подкрепяме политиката, заявена от премиера Кирил Петков и на "Продължаваме промяната" на борба с корупцията и с модела ГЕРБ. Категорични сме, че ще продължим по този начин. Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и със саботаж на хора от предишния модел. Подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ", допълни Корнелия Нинова.

Тя заяви, че за БСП най-важно е сега да се приеме актуализацията на бюджета, което по думите й ще позволи да се помогне на младите семейства, да се увеличат пенсиите, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители. "За нас избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризата, неизвестност и несигурност”, повтори Нинова. 

Вицепремиерът коментира поисканите от регионалния министър Гроздан Караджов пари за пътища, посочвайки, че вече са предоставени 2 милиарда лева. "Според нас претенцията на колегите от ИТН за още 3 милиарда лева е невъзможна, необоснована, неаргументирана и би ощетила далеч по-важни плащания. Пет милиарда лева за 3-4 месеца са прекалено много за този бюджет", каза Нинова.

"Това, което ни събира, въпреки различията, е споразумението за съставяне на правителството. Нека се придържаме към него", припомни лидерът на БСП.

Нинова заяви, че от партията не се притесняват от нови избори, но в момента такива са "нелогични и вредни".

В неделя ще бъде свикан и Националният съвет на БСП.

За тази вечер е насрочен лидерски коалиционен съвет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 1 година
Хех, това да ти вадят кокала от устата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Борката
преди 1 година
Тия са толкова социалисти, колкото мисирките журналисти. В aнaлите на историята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Gocho
преди 1 година
За БСП оставането в това правителство ,означава заличаването на партията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още