IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избирателната активност в Софийска област варира между 7 и 15% към 11 ч.

Най-висока е активността в Долна Баня – 15%, докато в общините Самоков и Своге тя е малко над 7 на сто

13:45 | 02.10.22 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Избирателната активност в Софийска област към 11:00 ч. варира между 7 и 15% в зависимост от населеното място. Малко над 7% е тя в общините Самоков и Своге, а 15% е в община Долна Баня, съобщава за БТА председателят на 26-а районна избирателна комисия (РИК) Димитър Димитров.

Три от машините за гласуване в областта не работят и се очаква решение на Централната избирателна комисия, с което да се позволи гласуване с хартиена бюлетина. Двете от устройствата се намират в общините Самоков и Златица. За първата, която е в община Своге, БТА съобщи по-рано днес. Броят на работещите машини към момента е 310.

Промени в състава на членовете на секционни избирателни комисии за провеждане на изборите за народни представители са наложени на териториите на общините Костенец, Самоков и Своге, сочи сайтът на РИК - София - област. Подадени жалби за нарушения в изборния процес няма.

Общо с 192 100 хартиени бюлетини и вече 310 машини разполагат общините в Софийска област. Секциите за гласуване са 422, като единадесет от тях са подвижни. Те са в общините Пирдоп, Костенец, Костинброд, Етрополе, Долна баня, Челопеч, Самоков, Правец и Златица.

Доверието на избирателите от 260 села и 18 града на територията на областта си оспорват 232 кандидати, издигнати от общо 28 партии, коалиции и инициативни комитети. Право на избор имат 191 602 души в областта.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 02.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още