IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Росен Желязков е кандидатурата на ГЕРБ за председател на Народното събрание

Целта на всички политически партии би трябвало да бъде да се търси общото сечение за държания интерес, коментира Деница Сачева от ГЕРБ

20:46 | 15.10.22 г. 1
Деница Сачева. Снимка: БГНЕС/МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Деница Сачева. Снимка: БГНЕС/МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Росен Желязков е кандидатурата на ГЕРБ за председател на Народното събрание, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова телевизия.

Той е безупречен професионалист, юрист, спокоен, диалогичен човек, разумен, който умее да обединява, а не да разделя хората, заяви Сачева. Тя изрази надежда кандидатурата му да получи съответната подкрепа.

В отговор на въпрос за контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на правителство, Сачева обяви, че тя ще започне работа след конституирането на Народното събрание, което ще стане на 19 октомври. В контактната група няма да има хора от ръководството на ГЕРБ. Целта ѝ е в нея да има хора, равноотдалечени от политическите партии. Тя на този етап се състои от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, няма пречка и другите партии да предлагат членове в нея, които да участват, но те не трябва да бъдат партийни активисти, отбеляза Деница Сачева.

По думите ѝ целта е да се създаде платформа за разговори, за да се формулират общонационалните цели, както и да бъдат намерени пресечните точки по отношение на ключови въпроси за развитието на България.

Компромисът от наша страна е направен, ние също не харесваме лидерите на другите партии и много други неща, но казваме, че сме длъжни да направим така, че да има редовно правителство, заяви Сачева. Според нея целта на всички политически партии би трябвало да бъде да се търси общото сечение за държания интерес. "Едни следващи избори ще увеличат недоверието в парламентарната демокрация. Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет", каза Сачева.

В отговор на въпрос за кандидата на ГЕРБ за министър-председател Деница Сачева каза, че кандидатури има, но на този етап тя не може да сподели конкретни имена. "Трябва да бъде достатъчно силен човек, който да може да се справи със ситуацията", заяви Сачева.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 15.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
potentielle_energie
преди 1 година
Таа буца отгоре нема ли фотогенична снимка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още