IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Ще насроча консултациите за съставяне на правителство за следващата седмица

Очакваме в най-скоро време парламентът да започне да работи за хората, каза държавният глава

20:23 | 21.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Консултациите с парламентарно представените сили за съставяне на правителство ще започнат следващата седмица. Това съобщи пред журналисти в Кърджали президентът Румен Радев, цитиран от БТА. Той участва в тържественото отбелязване на 110 години от освобождението на Кърджали.

По повод избора на председател на Народното събрание след тридневно заседание, Радев коментира, че парламентът започва да решава своите вътрешни проблеми. "Очакваме в най-скоро време да започне да работи за хората", каза той. "Консултациите започваме другата седмица", добави държавният глава.

В петък Вежди Рашидов бе избран за председател на 48-мото Народно събрание. Той бе избран със 139 гласа "за", 73 "против" и 27 "въздържал се", пише БНТ.

"Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ", каза Рашидов. "Защото хората ще бъдат много унизени и гладни, ваше задължение е да се грижите за тези хора. Не е честно три дена ние да се шегуваме с народа, парламентът не е Сатиричен театър", коментира Рашидов, като призова депутатите да се захванат за работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 21.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още