IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вежди Рашидов: Със заместниците ще приемем ротационно управление в парламента

Трябваше да се намери личност за председател на парламента, която не е зависима, коментира той

11:54 | 22.10.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Новоизбраният председател на Народното събрание Вежди Рашидов и заместниците му ще приемат ротационен принцип на управление, заяви той в ефира на bTV.

"Трябваше да се намери личност за председател на парламента, която не е зависима. Когато видях, че на хората отвън им омръзва, трябваше да го направя в името на народа", посочи Рашидов.

„Ако не се справям, ще се оттегля. Аз съм бил два мандата министър. Трябва ми малко време, за да навляза в процедурите на парламента. Щом жена ми ми каза, че стоя добре и се оправям – това е една оценка от моята съпруга. Прекрасни хора седнаха като заместници. Ще приемем ротационен принцип на управление и всички ще имат възможности“, добави той.  

"Най-лесно се работи с Бойко Борисов. Той е сговорчив, отворен към диалог. След избора Борисов ме поздрави и каза, че се справям добре. Политиката на партията се провежда през много хора, през негови заместници", каза още Рашидов. 

"Времето е в ръцете на хората. Българският народ е този, който ни е избрал - той ще ни и изгони. Безкрайно не може да се опъва ластикът. Идва зима, разчитам парламентът да работи и да бъдат разумни. Плюенето не е политика. Зимата идва и трябва да се работи. Театри има достатъчно, но политиците трябва да работят“. 

По темата за връзката му в миналото с "Мултигруп"  Рашидов подчерта, че никога не е работил в "Мултигруп". "Аз познавам от социализма Илия Павлов и нищо лошо не ми е направил. Той е работил в Министерството на културата. Илия Павлов за нищо не е осъден. Приятели не оставям – той ме прие за приятел и аз него", допълни Рашидов. Той каза, че все още съди служебния министър на културата Велислав Минеков. Този тираж "мултак" тръгна от него, обясни Рашидов.

Председателят на парламента коментира и темата за отношенията с Русия.  "Аз изразих лично мнение относно поканата на руския посланик за откриването на Народното събрание. Това не ми пречи да се подчиня на партийното решение", коментира той и поясни, че е противник да се пращат "оръжия на смъртта". Ако това е държавна политика, ще се подчиня, допълни Рашидов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 22.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 1 година
Политиците запазват създаващия щети метод за държавни финанси. Щетите от държавната финансова грешка подсигуряват провалът на 48-ото Народно събрание. Г-н Вежди Рашидов е със съдба на политическа жертва. Възможна е полезна промяна. Подобреният метод за държавни финанси създава възможност за устойчиво развитие на държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още