IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Спаси София“ се превръща в партия 

Поне засега организацията няма да участва в парламентарни избори 

08:51 | 08.11.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Неправителствената гражданска организация „Спаси София“ се превръща в партия. Това обяви в съобщение до медиите основателят на движението и общински съветник Борис Бонев. 

„Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София. Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия „Спаси София“ ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни“, се казва в съобщението. 

Формацията си поставя за цел да се справи успешно с наследството на сегашното управление и да направи София европейска столица, в която всички да живеят добре. Така ще се гарантира, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София. 

Приоритетите оставали отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на пари, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

„Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори“, се казва в анонса. 

„С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, „Спаси София“ е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава“, поясняват още от организацията на Борис Бонев.

Бонев бе кандидат за кмет на София през 2019 г. като независим кандидат. Избран бе за общински съветник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 08.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Един Българин
преди 1 година
Борис Бонев да си прецени чии интереси защитава. Сега се обърна против бакшишите с нощния транспорт, но увеличението от 37% от миналата година на минималните цени беше негова идея, която пламенно защитаваше. Иначе е много хубаво че показва паветас и други проблеми, които ги има, но явно работи за този, който плаща...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още