IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Лорер: Обединяването на ПП с ДБ е само началото, няма да спрем дотам

Не е имало покани към ръководството на СДС за присъединяване към коалицията ПП-ДБ, изтъква бившият министър министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков”

19:55 | 02.02.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Обединението на „Продължаваме промяната“ (ПП) с „Демократична България“ (ДБ) за следващите избори цели да отговори на хората, които търсят решение на техните проблеми, заяви Даниел Лорер от ПП пред БНТ.

„…Защото вярваме, че това е правилният път да бъдем първа политическа сила и да наложим решението на тези проблеми като приоритет на следващия парламент", изтъква бившият министър министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков”. „На следващите избори ще започнем обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам, защото поотделно нищо няма да стане, вече го пробвахме в 48-ия парламент“, добавя Лорер.

По думите му в 49-ия парламент, освен тези формации, ще бъдат привлечени и други, които споделят всички, което вълнува хората – „нашите градове да изглеждат европейски, доходите да са справедливи“.

На въпрос възможно ли е БСП да бъдат сред тези формации, Лорер посочи, че двете партии са взели много добри решения по време на кабинета "Петков", но в 48-ия парламент социалистите са се присъединили към "хартиената коалиция".

"Не затваряме вратата за никого, който е склонен да разговаря с нас по важни теми - както оръжието за Украйна, така и по темата как гласуваме, защото хартиената бюлетина е доказан начин за много нередности в изборния процес", коментира Лорер.

Според него не е имало покани към ръководството на СДС за присъединяване към коалицията ПП-ДБ. Лорер добави, че е водят добър диалог с изключения от БСП Явор Божанков.

"Не знам дали ще бъде част от нашите листи, но възгледите, които той изповядва, са изключително близки, така че ще разговаряме, разбира се", изтъква Лорер.

Той обобщи дейността на 48-ия парламент  с думите „може, когато иска“.

„Определено смятаме, че успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората“, добави гостът.

Като примери той посочи увеличението на лекарските заплати, минималната работна заплата и решението учебниците да станат безплатни за всички ученици.

На въпрос защо не са успели да излъчат редовен кабинет, Лорер коментира, че в Народното събрание не е имало стабилно мнозинство и че първата политическа сила ГЕРБ не е успяла да се справи с тази задача.

Лорер смята, че казусът Nexo се експлоатира за политически цели, а прокуратурата гръмко разгласява определения, които с времето започват да изглеждат различно. Призова темата да не се политизира, докато няма ясни доказателства какво се е случило.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 02.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
danchomentata
преди 1 година
Над Рим пада самолет.В салона стар евреин се кара на жена си:- Казах ти, Сара, да харчим разумно парите! А ти хвърляше монети във фонтана - да се върнем тук, та да се върнем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още