IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: След изборите ще решим с кого да си сътрудничим

Левицата не планира да се коалира с ГЕРБ и подкрепя искането на "Възраждане" за референдум за еврото

16:44 | 11.02.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Люба Филипова/БГНЕС
Снимка: Люба Филипова/БГНЕС

БСП няма да се коалира с ГЕРБ, но чак след изборите ще бъде взето решение с кого ще си сътрудничи левицата, разкри в доклада си пред 50-ия конгрес на БСП председателят на партията Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

По думите на Нинова различията между БСП и президента Румен Радев не са лични, а идеологически. Същевременно тя изтъкна, че партията подкрепя искането на „Възраждане“ за провеждане на референдум за приемането на еврото.

По-рано днес Конгресът на социалистите започна със скандал, обвинения за революции и скандирания за оставката на Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

В обръщението си Нинова призова за слагане на край на вътрешните битки в левицата, пише на сайта си БНР.

"Точно те, които години наред се хранеха от правителството на ГЕРБ и от режима на Бойко Борисов, и това го знаете, защото го виждате във всяка община, та точно те днес най-високо викат, че БСП ще се коалира с ГЕРБ и че това вече е договорено. Тези, които години наред са на хранилката на ГЕРБ с една единствена цел – да разбиват отвътре партията", каза Нинова.

Предложението да се прекрати предсрочно мандата ѝ бе подкрепено от 221 души и отхвърлено с гласовете на 537 делегати, обявиха от пресцентъра на партията. Разгледани са всички жалби и молби на Мандатната комисия, а Конгресът прие, че Кирил Добрев, Калоян Паргов и Димитър Дъбов не са негови делегати.

От своя страна, Нинова коментира Истанбулската конвенция и я определи за заплаха пред българското общество и семейство, като допълни, че от страна на ПЕС има силен натиск върху БСП.

"Докато съм председател на БСП няма да се предадем на този натиск. Като ме смените някой ден, правете каквото решите. Но дотогава ще отстоявам с всички сили, и съм сигурна и от ваше име, че имаме момчета и момичета вкъщи, и че сме майки и бащи", каза Корнелия Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 11.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
scott
преди 1 година
Българската СТАЛИНИСКА партия /БСП/ се разправи с врагъ с партиен билет.Другарката нинова има поръчение от Сталин, пардон от путин, да участва и превземе следващия кабинет.Другарко нинова, кво ше правиш тиу ако не минеш 4%?Честита новата 1956-та година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 8
danchomentata
преди 1 година
Ай ся да видим Магнъцки как оплачивает газа по цвай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 8
danchomentata
преди 1 година
АЕЦ "Козлодуй" да не е чекрък, че да го въртиш по-бързо.Чекръка къ и да го връцкат ще излиза една сума от 1000х3000000 през избори до дупка. https://duma.bg/rumen-ovcharov-aets-kozloduy-ne-e-chekrak-che-da-se-varti-po-barzo!-n262808
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още