IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от основните претенденти на Доналд Тръмп се отказа от борбата

С цитат на Чърчил Рон Десантис сложи край на кампанията си и застана зад кандидатурата на Тръмп

00:11 | 22.01.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Губернаторът на Флорида Рон Десантис се оттегли от надпреварата за номинация за кандидат за президент на републиканците, съобщи Bloomberg. Той обяви, че подкрепя Доналд Тръмп и така основните кандидати за номинацията вече са двама - Доналд Тръмп и губернаторът на Южна Каролина Ники Хейли.

Отказът на Десантис е голяма изненада, пише Bloomberg. Преди две години той убедително спечели втори мандат като губернатор на Флорида и беше сочен в редиците на републиканците като един от основните играчи в партията през следващите години.

Социологически проучвания обаче показаха, че преди първичните избори в Ню Хемпшир Десантис би спечелил едва 6%, спрямо 50% за Тръмп и 39% за Ники Хейли. "Не мога да помоля своите поддръжници доброволно да отделят от времето си и да дарят своите ресури, ако нямаме ясен път за победата", каза републиканецът във видео, разпространено в социалната мрежа Х (бившата Twitter).

Той приключи кампанията си с цитат на Уинстън Чърчил: "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален: това, което има значение, е смелостта да продължиш".

Отказът му прави още по-интересни изборите в този щат, които ще се проведат през следващата седмица. Десантис даде своите предпочитания за Тръмп, описвайки го като по-приемливия кандидат спрямо Джо Байдън или Ники Хейли.

От своя страна Доналд Тръмп призова всички републиканци да се обединят зад кандидатурата му и да помогнат за победата над Джо Байдън тази есен. Според него Хейли е "кандидат на глобалистите и демократите, които ще направят всичко, за да спрат движението "Америка на първо място".

Ники Хейли поздрави своя опонент, посочвайки отличното му представяне и посочи, че избирателите ще имат думата дали да тръгнем отново по пътя "Тръмп - Байдън", или по нов, консервативен път, допълва Politico.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 22.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
Vayk__
преди 3 месеца
Тръмчето иде, а либералките из Европа са се наакали:)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още