IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пентагонът няма политика за проверка на НЛО-та, предупреди регулатор

Министерството на отбраната не разполага с „всеобхватна политика" и в резултат на това липсва гаранция за националната сигурност

15:50 | 26.01.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Tom Brenner/Bloomberg
Снимка: Tom Brenner/Bloomberg

Пентагонът няма изготвен официален подход за съобщаване или проследяване на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), съобщи вътрешен регулатор – пореден опит на правителството да наложи по-сериозен тон около инциденти, които според някои пилоти са доказателство за извънземни посещения, съобщава Bloomberg.

Докладът не споменава тези твърдения и в него няма нови подробности около видеата, които министерството на отбраната публикува през 2020 г., показващи обекти, които сякаш летят с висока скорост и се движат по необичаен начин.

Докладът на Главния инспектор на министерството на отбраната, публикуван в четвъртък, посочва, че няма „цялостен, координиран подход“ по отношение на „неидентифицирани аномални явления“ (НАЯ), както армията ги нарича.

Пентагонът не разполага с „всеобхватна политика за НАЯ и в резултат на това липсва гаранция, че заплахите за националната сигурност и безопасността на полетите в САЩ от НАЯ са идентифицирани и смекчени“, посочва главният инспектор.

Възможните срещи „от третия вид“ от дълго време са обект на спекулации – и научна фантастика. Темата избухна в публичното пространство отново, след като Пентагонът публикува видеата. По време на изслушване в Конгреса през юли трима бивши военни служители описаха срещи с – по думите им – високотехнологични, необясними летящи обекти. Един от тях обвини САЩ, че тайно държат извънземни останки. Но според някои анализи може да става дума за комбинация от оптична илюзия, дронове, боклук или тестове на напреднали технологии от други страни.

Въпреки че докладът не дава подробности за предишни сблъсъци или обяснения, в него има някои подробности за историята на подобни инциденти. Казва се, че първите „фокусирани върху НАЯ дейности“ на Пентагона са започнали през 1947 г. със създаването на „Project Sign“ за разследване на наричаните тогава неидентифицирани летящи обекти.

Служители на военновъздушните сили са съобщили за 234 случая на забелязване на такива обекти между 1947 г. и 1949 г., а впоследствие са разследвани около 12 хил. сигнала от 1952 г. до 1969 г. в рамките на друг проект – „Project Blue Book“. Пентагонът е спрял проследяването на такива явления до 2000 г., когато Конгресът е отпуснал средства за нова програма за изучаването им. През 2022 г. Пентагонът сформира служба за аномалии – AARO, която да изучава подобни събития.

Докладът от четвъртък обаче посочва, че отговорът на Пентагона на такива инциденти е „некоординиран и концентриран в рамките на всеки военен департамент“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 26.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
cyclop
преди 2 месеца
Честно ли ще ни пробутвате тоя булшит *** шит...? Ок, очаквам... Да видя реакцията на биомасата... Като им кажат ОТ ТЕЛЕВИЦОРА че идат извънземните... Леле леле лелеее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 2 месеца
До: RoyBatty Започва голямото родео в Сан Антонио!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
RoyBatty
преди 2 месеца
Вместо с НЛО, моля информирайте ни какво става в Тексас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още