IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТЕЦ "Бобов дол" пуска на борсата близо 9 млн. акции

КФН е одобрила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от дружеството

17:12 | 16.04.22 г. 4
<p>
	<em>ТЕЦ &quot;Бобов дол&quot;. Снимка: МОСВ</em></p>

ТЕЦ "Бобов дол". Снимка: МОСВ

ТЕЦ "Бобов дол" планира да пусне на борсата акции на обща стойност близо 9 млн. лв., показва одобрен от Комисията за финансов надзор (КФН) проспект.

На заседанието си на 14 април КФН е одобрила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от дружеството, в размер на 8 705 040 лева, разпределени в 8 705 040 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка една.

С друго свое решение Комисията вписва емисия акции, издадени от "Уеб Медия Груп" АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 5 млн. нови обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

КФН вписва и емисия варанти, които ще бъдат издадени при бъдещо увеличение на капитала на "Алфа България" АД, в регистъра на публичните дружества. Емисията е в размер на 194 891 235 броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти, с емисионна стойност 0,002 лева за един брой, които дават право на титулярите на варанти в срок от 5 години да упражнят правото си да запишат съответния брой акции от базовия актив на варантите по емисионна стойност 1 лев за акция, при конверсионно съотношение варант/акция 1:1.

Комисията одобрява и нови устави на "Инвест пропърти" АДСИЦ и на "Арко Тауърс" АДСИЦ. Те ще бъдат предложени за приемане на съответните предстоящи общо събрания на акционерите на двете дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
Damian12
преди 1 година
ПОД Топлина вероятно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
sirFaith
преди 1 година
мм да,, да видим кое пенсионно дружество ще запише да се махаме от там ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
national power
преди 1 година
Ха ха ха *** селския тарикатКовачки.Само кръгъл *** може да си купи акции от предприятие което предстои да бъде затворено...Ковачки прибира парите на глуоендеритеипосле ама тя другарката държава затвори ТЕЦа и ЕС рабирасе.Хи хи хи елементарен тарикат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още