IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгаргаз" купи газ за септември от Газов хъб "Балкан"

В търга са участвали 43 търговци с лиценз за търговия с газ у нас

18:42 | 12.08.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

"Булгаргаз" купи природен газ за септември от  Газовия хъб "Балкан", съобщават от оператора на газовата борса "Булгартрансгаз". Доставката е до виртуална търговска точка на "Булгартрансгаз" VTP Bulgaria, се казва още в съобщението.

От компанията не уточняват закупените количества, нито постигнатата от "Булгаргаз" цена. В търга са участвали 43 компании, които имат лиценз за търговия с природен газ у нас. От "Булгартрансгаз" уточняват още, че интересът към аукциона е бил огромен и са изтъргувани всички предложени количества - 11,3 хил. мегаватчаса дневно.

"Успешният търг днес доказа, че провеждането на аукциони чрез платформата за търговия е ефективна опция за решаване по електронен път на недостига при доставките за страната в предстоящите месеци", посочват още от "Булгартрансгаз.

На 9 август от "Булгаргаз" коментираха пред Комисията за енергийно и водно регулиране, че към този момент единствените сигурни доставки за септември са по дългосрочния договор с Азербайджан. Компанията има няколко оферти, но не и сключени сделки за покупка, уточни изпълнителният директор на дружеството Людмил Йоцов.

По-рано днес (12 август) КЕВР утвърди цената на природния газ от 1 август в размер на почти 300 лева за мегаватчас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 1 година
Както пишат дежурните форумни апокалиптици - глад , студ и мизерия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още