IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Булгартрансгаз“ финализира най-важната обществена поръчка за Вертикалния газов коридор

Обществената поръчка е в три обособени позиции с обща прогнозна стойност от над 586 млн. лв.

15:34 | 20.05.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Българската държавна компания „Булгартрансгаз“ ЕАД финализира успешно най-важната обществена поръчка във връзка с реализацията на концепцията за Вертикален газов коридор, а именно за „Устройствено планиране, инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на нови обекти за разширение на газопреносната инфраструктура на дружеството, съобщиха от пресцентъра на „Булгартрансгаз“.

Откритата процедура по Закона за обществените поръчки цели повишаване на капацитетите в точките на междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро и Негру Вода/Кардам“ и се провежда в изпълнение на решение на Народното събрание от 14 март 2024 г. във връзка с инициативата на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален коридор.

Обществената поръчка е в три обособени позиции с обща прогнозна стойност в размер на 586,669 млн. лева без ДДС.

Назначената от Възложителя комисия е извършила преглед за съответствието на участниците с изискванията, посочени в документацията за участие в откритата процедура и класира на първо място:

- за обект „Лупинг от Кулата до Кресна“, предмет на обособена позиция № 1, участникът  ДЗЗД „ХИЛ ИНТЕРНЕШЪНАЛ – ГБС 1“ и предложи същия за изпълнител по обособената позиция;

- за обект „Преносен газопровод от Пиперево до Перник“, предмет на обособена позиция № 2, участникът ДЗЗД „НЕГРУ ВОДА КАРДАМ 2024“ и предложи същия за изпълнител по обособената позиция;

- за обект „Лупинг от Рупча до Ветрино“, предмет на обособена позиция № 3, участникът  ДЗЗД „ХИЛ ИНТЕРНЕШЪНАЛ – ГБС 3“ и предложи същия за изпълнител по обособената позиция.

По всяка от позициите оферти са подадени от три обединения и след преглед на съответствието бяха допуснати и тримата участници.

Предложената от участника ДЗЗД "ХИЛ ИНТЕРНЕШЪНАЛ - ГБС 1" цена за изпълнение предмета на поръчката по обособена позиция № 1 е в размер на 131 777 777 лева без ДДС.

Предложената от участника ДЗЗД "НЕГРУ ВОДА КАРДАМ 2024" цена за изпълнение предмета на поръчката по обособена позиция № 2 е в размер на 99 976 450 лева без ДДС.

Предложената от участника ДЗЗД "ХИЛ ИНТЕРНЕШЪНАЛ - ГБС 3" цена за изпълнение предмета на поръчката по обособена позиция № 3 е в размер на 353 222 222 лева без ДДС.

И трите предложени цени са в рамките на прогнозната стойност по съответната позиция, изтъкват от „Булгартрансгаз“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 20.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още