IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 8,4 млн. лв. за хотелиерите, настанили украински бежанци

Ще бъде изплатена помощ по общо 486 подадени заявления

14:13 | 17.10.22 г. 1
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри финансова помощ на допълнително одобрени кандидати по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България.

Отпускат се допълнителни разходи по бюджета на Министерство на туризма за 2022 г. за финансиране на разходи по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България”, съобщават от Министерството на туризма.

Плащането по Програмата обхваща периода от 1 юни 2022 г. до 31 август 2022 г. за допълнително верифицирани за финансиране кандидати по Програмата в общ размер на 8,4 млн. лв.

С приемането на настоящия акт ще бъде изплатена помощ по общо 486 подадени заявления от лица, предоставили хуманитарна помощ, изразяваща се в 691 486 нощувки, включително в някои места на настаняване и предоставяне на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на лица с временна закрила.

Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава до 31 октомври. Според служебния министър на туризма Илин Димитров това е последното удължаване на програмата. Той очаква в бъдеще ще има нова програма, която да интегрира бежанците в социалната система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 17.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Туризъм виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
sssaaa
преди 1 година
Богата нация сме. Само не знам защо не плащаме и на Сирийските бежанци. Оп извинете, там страна от НАТО е в принос за бежанската вълна, така че те не заслуажават. Демокрация и справедливост цари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още