IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалният министър: 300 млн. лева са платени за пътища по инхаус поръчки

Само по три договора по т.нар. вътрешно възлагане са разплатени суми от август 2022 г. досега, посочва Иван Шишков

10:46 | 05.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

Близо 300 млн. лева са били платени към днешна дата от август 2022 г. по инхаус поръчките за пътища. Това отговаря служебният регионален министър Иван Шишков на писмения въпрос на питане на депутата Йордан Терзийски от коалиция „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, който е поискал информация колко са плащанията за осъществени строително-монтажни работи по инхаус възлагания и на каква стойност.

Само по три договора по т.нар. вътрешно възлагане са разплатени суми от август 2022 г. досега, пояснява архитект Шишков в отговор, публикуван на сайта на парламента. Той уточнява, че те са сключвани в различни периоди – през 2018, 2019 и 2020 г.  при различен мандатоносител от служебното правителство.

Министърът подчертава, че парите от август 2022 г., когато Румен Радев назначи служебното правителство с премиер Гълъб Донев, досега са дадени по сертифицирани и одобрени монтажни работи само по договорите за вътрешно възлагане с "Автомагистрали" ЕАД.

Първият контракт е за укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления. От август насам са били издадени две фактури във връзка с извършени и одобрени от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" работи.

Едната е на стойност близо 1,297 млн. лева с ДДС за укрепване на свлачище при с. Козар Белене, а другата е на стойност 206,630 хил. лева за укрепване на свлачище на републиканския път Първенец-Лилково. Министърът подчертава, че разплащанията са направени за работи, извършени по тези обекти, преди 2 август миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 05.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още