IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поддръжката на магистралите в следващите 18 месеца ще струва 168 млн. лв.

АПИ отново пуска търгове за поддръжката на пътищатата, след като ММРБ спря процедурата, стартирана от служебния кабинет

16:33 | 09.08.23 г. 1
Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пуска отново обществените поръчки за поддържане на пътищата, като този път срокът е за 18 месеца. От съобщението на агенцията е видно, че поддръжката на магистралите в следващите месеци ще струва 167,5 млн. лева (без ДДС). Общата стойност е почти 850 млн. лева.

След одит в средата на юли Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) спря мащабните търгове на агенцията, обявени по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев, по които се набираха кандидати за поддържане на пътната мрежа по осем позиции за срок от четири години. Стойността им беше 4 млрд. лева.

Тогава бяха спрени седем от процедурите, тъй като една от тях вече беше влязла в сила.

Сега АПИ събира оферти от кандидати за поддържане на пътищата за срок от 18 месеца по седем поръчки на обща прогнозна стойност 849,5 млн. лева (без ДДС), като срокът за подаване на документите е до 7 септември.

Те се отнасят за поддръжката мрежата в Югозападния район - четири позиции на обща стойност 137,8 млн. лева, Северния централен район - четири позиции за 79,2 млн. лева, Северозападния район - с пет позиции за 123 млн. лева, Североизточния район - с четири позиции за 94,9 млн. лева, Южния централен - с пет позиции за 141,3 млн. лева и Югоизточния район - отново с четири позиции за 105,4 млн. лева.

В отделна обществена поръчка е поддръжката на магистралите, която е с шест обособени позиции за магистралите "Хемус", "Тракия", "Марица" и "Струма" на стойност 167,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 09.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 4
zelka007
преди 8 месеца
за година и половина залагат разходи по поддръжка в размер на 1млрд лв , и то не навсякъде ... а прогнозните такси от винетки за 1 година са 485млн лв ... !! ... докога ще се дофинансира от бюджета поддръжката на пътищата ... ?! ... винетните такси трябва да са поне 50% нагоре ... !! ... а като влезнат в експлоатация и новите участъци на магистралите трябва да са поне двойно на сегашните ... за кво е квuчането когато се вдигат цените ?! искаме пътища , но да не плащаме ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още