IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lockheed Martin потвърди перспективите си, след като печалбата ѝ надмина прогнозите

И четирите бизнес звена на групата увеличават продажбите през тримесечието, повишавайки общите приходи с 14%

22:41 | 23.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Оперативната печалба на Lockheed Martin Corp. за първото тримесечие надмина пазарните очаквания, след като американският концерн е доставил повече бойни самолети и ракетни системи от прогнозираното, съобщава Bloomberg.

Консолидираната оперативна печалба на компанията достига 2 млрд. долара, надхвърляйки медианната прогноза на анализаторите за 1,91 млрд. долара. Печалбата на акция възлиза на 6,33 долара, което е повече от пазарните прогнози за 5,78 долара на акция.

„Смятаме, че сме настроени доста добре, за да предоставяме насоките не само по отношение на продажбите, но и по всички показатели“, казва главният финансов директор Джей Малав в интервю за Bloomberg.

И четирите бизнес звена на групата увеличиха продажбите през тримесечието, повишавайки общите приходи с 14%. Американските охранителни компании може да отчетат едноцифрен ръст на продажбите от помощта, която Камарата на представителите на САЩ прие в събота, посочва Bloomberg Intelligence. Сенатът трябва да гласува пакета по-късно във вторник. За Lockheed помощта, предназначена за Израел, може да увеличи поръчките за изтребители F-35, добавя BI.

Lockheed потвърди годишната си перспектива за приходи от продажби в размер на 68,5 млрд. долара до 70 млрд. долара, като печалбата на акция се очаква да бъде между 25,65 долара и 26,35 долара на акция.

Въпреки че търсенето на F-35 в международен план нараства, Пентагонът спря доставките на самолета, конфигуриран с най-новия софтуер - известен като TR-3 - в очакване на приключването на тестовете. Тъй като правителството задържа около 7 млн. долара на самолет, забавянето създава парични затруднения от около 700 до 840 млн. долара за Lockheed през 2024 г., изчислява BI.

„Оставаме изключително фокусирани върху изпълнението на програмата F-35, като работим с нашите клиенти и доставчици за прилагане на способностите на TR-3“, посочва главният изпълнителен директор Джим Тайлет.

F-35 е най-скъпата оръжейна програма в света и става все по-скъпа, изтъква от своя страна Службата за отчетност на правителството във Вашингтон. Високите разходи, усложнени от зависимостта на американската армия от изпълнители за самолета, може да означават по-малко летателни часове или намаляване на флота.

Звеното на Lockheed за ракети и управление на стрелбата регистрира загуба от 100 млн. долара, свързана с класифицирана програма.

Очаква се търсенето на ракетите на Lockheed да остане стабилно. Компанията победи Northrop Grumman Corp. за договор за 17 млрд. долара за разработване на нови антибалистични бойни глави, които трябва да бъдат разгърнати до края на 2028 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 23.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още