IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lockheed Martin увеличава производството на оръжейни системи по план

Производственият капацитет за HIMARS вече е повишен и е напът да достигне 96 броя годишно до края на 2024 г.

07:36 | 16.02.24 г. 1
Снимка: Iya Forbes/Bloomberg
Снимка: Iya Forbes/Bloomberg

Американската компания Lockheed Martin обяви в четвъртък, че напредва по график с увеличаването на производството на своите оръжейни системи, за да отговори на повишеното търсене на фона на нарастващите опасения за сигурността, предаде Ройтерс.

Войната между Русия и Украйна, кризата в Близкия изток и опасността от китайска агресия стимулират търсенето на оръжейни системи, произвеждани от американските отбранителни компании.

От Lockheed заявиха, че са напът да удвоят производството на своите артилерийски ракетни системи с висока мобилност (HIMARS). Производственият капацитет за HIMARS вече е увеличен от 48 на 60 броя годишно и е напът да достигне 96 броя годишно до края на 2024 г.

Производството на противотанковите ракетни системи Javelin, изстрелвани от рамо, е повишено до 2400 броя годишно. Очаква се до края на 2026 г. производственият капацитет на Javelin да се увеличи до 3960 броя годишно.

Тази година компанията ще достави повече от 10 хил. управляеми ракетни системи с многократно изстрелване (GMLRS) и има за цел да увеличи производствения капацитет до 14 хил. годишно през 2025 г.

Освен това Lockheed заяви, че е получила авансови средства за увеличаване на годишните производствени темпове на ракетите за противовъздушна отбрана PAC-3 MSE до 650 до 2027 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 16.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още