IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджела Серова: Все повече хора с различни професии работят на свободна практика

в България има много добре подготвени професионалисти, които имат нужда от поле за изява, коментира създателят на платформата Looop

14:17 | 12.01.23 г.

Все повече хора с различни професии започват да работят на свободна практика (фрийленсъри), като най-търсените професии в България са в IT сектора, счетоводните и финансовите услуги, както и графичния дизайн. Все по-атрактивни стават и професиите, свързани с медицински и образователни дейности. Това съобщи в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Анджела Серова, създател на платформата Looop.

„Платформата Looop улеснява връзката между фрийленсърите и работодателите. Тя е разделена на категории и подкатегории за различните професии. Намираме нашите фрийленсъри чрез социалните мрежи, със специално таргетирани рекламни кампании в медиите и чрез личен контакт. Работодатели намираме отново чрез личен контакт”, обясни тя.

Според Серова в България има много добре подготвени професионалисти, които имат нужда от поле за изява, а мисията на Looop е да я предостави. Експертът допълни, че услугите на платформата са безплатни за работещите на свободна практика.

По думите ѝ предимството за хората на свободна практика е, че могат да работят от всяка точка на света и това е удобен начин за тях да намират желаната работа, която да извършват отвсякъде. „Работата от вкъщи или от която и да е точка на света по никакъв начин не отстъпва по качество от тази, която се извършва в офис среда”, подчерта Серова.

Експертът разкри, че работодателите в България все по-често използват услуги на фрийленсъри, като възнагражденията се определят на пазарен принцип и платформата няма отношение по този въпрос.

Как бизнесът намира точния фрийленсър? Конкурентоспособни ли са българските фрийлансъри на чуждите пазари и какви са техните възможности да намерят работа в чужбина чрез платформата Looop? Как ще се развива в бъдеще работата на свободна практика?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт” може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 12.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още