IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deloitte планира да съкрати около 1200 работни места в САЩ

Това се равнява на около 1,4% от работната сила на компанията в страната

21:50 | 21.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Deloitte планира да съкрати около 1200 работни места в САЩ, или приблизително 1,4% от работната си сила там, в отговор на забавянето на своя бизнес с консултантски услуги, което буди несигурност сред настоящите и бъдещите служители, съобщава Bloomberg.

„Нашите бизнеси в САЩ продължават да отчитат силно клиентско търсене“, споделя в коментар по имейл Джонатан Гандал, управляващ директор на Deloitte. „Тъй като растежът на избраните практики се забавя, предприемаме скромни действия относно персонала, когато е необходимо“, добавя той.

Гандал отказа да посочи къде точно се забавя растежът. Броят на служителите на Deloitte в САЩ е нараснал с 25% до над 86 000 души миналата година, става ясно от по-ранен доклад на компанията.

Съкращенията на работни места са по-малки по размер от тези, направени от някои от конкурентите на Deloitte в областта на професионалните услуги. KPMG заяви през февруари, че съкращава по-малко от 2% от работната си сила в САЩ, Accenture съкращава 2,5% от общия си персонал, а Ernst & Young заяви, че 5% от работниците ѝ в САЩ ще бъдат освободени. McKinsey & Co. също намалява броя на служителите си с около 2 000 души, което представлява едно от най-големите съкращения в този бизнес досега.

Въпросните фирми натиснаха спирачките по отношение на наеманията, като някои отлагат професионалните дебюти на нови служители. Ernst & Young, известна като EY, планира да наеме значително по-малко хора тази година, отколкото първоначално очакваше, като се бори с последствията от отменения си план за разделяне на бизнеса.

Според Том Роденхаузер, управляващ партньор в Kennedy Research Reports, който анализира сектора, бързият спад в темпа на набиране на персонал влошава перспективите за някои наскоро завършили студенти, които се стремяха към изграждане на кариера в консултантската сфера.

„Сега те се питат: „Искам ли изобщо да вървя в тази посока?“, изтъква Роденхаузер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 21.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още