IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Thomson Reuters планира да заложи повече на изкуствения интелект

Компанията надмина очакванията за печалбата си

18:30 | 02.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Thomson Reuters отчете по-високи приходи от продажби и оперативна печалба за първото тримесечие, подкрепена от продажбата на активи и по-високите нива на задържане на клиенти, докато планира по-големи инвестиции в изкуствен интелект, предава Ройтерс.

Медийният гигант обяви, че коригираната му печалба е достигнала 82 цента на акция, над средната прогноза на анализаторите за 80 цента на акция.

Общите приходи са се увеличили с 4% през тримесечието до 1,738 млрд. долара, надминавайки очакванията.

Thomson Reuters притежава базата данни Westlaw, информационната агенция Ройтерс и данъчната и счетоводна услуга Checkpoint.

„Въпреки че признаваме повишената макроикономическа несигурност, нашият основен бизнес е устойчив и до голяма степен запазваме нашата прогноза за 2023 г.“, коментира главният изпълнителен директор Стив Хаскър. „Освен това сме развълнувани от скорошното развитие на изкуствения интелект, който вярваме, че ще предостави множество възможности за по-добро обслужване на нашите клиенти, докато продължаваме да инвестираме в тяхното бъдеще“.

Thomson Reuters потвърди по-голямата част от най-скорошната си финансова прогноза за 2023 г., но сви прогнозата си за годишните приходи, като вече очаква те да нараснат с между 3 и 3,5 на сто, докато по-рано смяташе, че растежът ще е между 4,5% и 5%.

В интервю за Reuters Хаскър посочва, че компанията не очаква съкращения тази година.

Thomson Reuters планира да харчи 100 млн. долара годишно за инвестиции в изкуствен интелект, обяви изпълнителният директор. Компанията ще започне да интегрира генеративен изкуствен интелект във водещите си продукти през втората половина на годината.

Тези 100 млн. долара са отделно от бюджета за сливания и придобивания, който ще бъде около 10 млрд. долара за периода до 2025 г., коментира главният финансов директор Майкъл Ийстууд.

През последните три години по-голямата част от бюджета за сливания и придобивания на компанията беше насочен за изкуствен интелект, а директорите очакват тази тенденция да се запази. Функциите с изкуствен интелект ще бъдат интегрирани в повечето основни бизнес подразделения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 02.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още