IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Henkel отново повиши прогнозата си за продажбите

Напоследък бизнесът на концерна в областта на лепилата бележи особен ръст и прави изпълнителния директор Карстен Кнобел оптимистично настроен 

12:29 | 20.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Лого в двора на централата на концерна в Дюселдорф. Снимка: Bloomberg
Лого в двора на централата на концерна в Дюселдорф. Снимка: Bloomberg

Компанията за потребителски стоки Henkel е уверена в увеличаването на приходите си благодарение на процъфтяващия бизнес с лепила. Във вторник главният изпълнителен директор на групата Карстен Кнобел отново повиши прогнозата за приходите от продажбите за 2022 г. и сега очаква органичен ръст на приходите от 5,5 до 7,5%. Преди това компанията се целеше в плюс от 4,5 до 6,5%, предава Ройтерс.

По-специално, бизнесът с лепила се развива добре и Кнобел очаква по-високи продажби и тук. В миналото обаче повишаването на цените на материалите и логистиката се отразяваше негативно на печалбата на базираната в Дюселдорф компания.

„Продължаваме да работим усилено, за да компенсираме, доколкото е възможно, въздействието на драстично увеличените разходи за суровини, логистика и енергия върху развитието на приходите ни чрез всеобхватни мерки", подчерта Кнобел и потвърди целите за печалбата.

Henkel е в процес на преструктуриране, а главният изпълнителен директор Кнобел слива изпадналия в криза бизнес с козметика с подразделението за перилни препарати. С новото подразделение, чиито приходи възлизат на около 10 милиарда евро, той иска да направи компанията по-мощна, но и да намали разходите. Въвеждането на новата организационна структура изпреварва първоначално обявения график, подчерта Кнобел преди началото на деня на инвеститорите, на който ще докладва и за изпълнението на плановете.

„Предвид продължаващия силен органичен ръст на продажбите в бизнес сектора на Adhesive Technologies днес актуализирахме прогнозата за цялата 2022 г. както за бизнес сектора на Adhesive Technologies, така и за Henkel като цяло", каза Кнобел.

За сектора на лепилата, който е най-големият в концерна, той очаква органичен ръст на продажбите от 10 до 12%. Досегашните очаквания бяха за диапазона 8-10%. Лепилата на групата се използват, наред с другото, в автомобилната, електротехническата и строителната промишленост. Henkel очевидно е успяла да прехвърли увеличените разходи на клиентите в този бизнес. Акциите на компанията поевтиняват в ранната сесия с 0,9 на сто в синхрон с отстъпленията на европейските индекси. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 20.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още