IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft се отказва от плановете си за нов офис в Лондон

Съкращаването на работни места в индустрията и популярността на дистанционната работа поставят под напрежение търсенето на офис имоти

09:00 | 05.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. се отказва от плановете си за нов офис комплекс в Лондон, съобщи компанията във вторник, показвайки как плановете за съкращаване на 10 хил. служители през тази година ще се отразят на нуждите ѝ от нови недвижими имоти.

„Ние сме ангажирани с Обединеното кралство и разполагаме с обекти в цялата страна", се казва в изявление на компанията, изпратено по електронната поща, без да уточнява плановете си. 

„Редовно преразглеждаме портфолиото си, за да сме сигурни, че то отговаря на нуждите на нашите хора и на дългосрочния ни бизнес“. 

През януари базираната в Редмънд, щата Вашингтон, компания заяви, че ще съкрати 5% от своите служители през тази година, което е част от по-широкообхватното оттегляне на технологичните компании. Съкращаването на работни места в индустрията и популярността на дистанционната работа поставят под напрежение търсенето на офис имоти.

Договорите за наеми на офиси на Microsoft в Рединг, Англия, изтичат през 2026 г. и е трябвало да бъдат заменени от новия офис в Лондон, твърди React News, който съобщи за промените в плана на концерна по-рано. Планираше се новата централа да има разгъната площ от около 46 хил. кв.м. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още