IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Враца се присъединява към семейството на HOLIDAY PARK

Видеолукс Холдинг планира да инвестира в изграждането на нов мащабен търговски комплекс във Враца

10:00 | 22.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Визуализация: Видеолукс Холдинг
Визуализация: Видеолукс Холдинг

Видеолукс Холдинг, собственик на хипермаркетите Технополис и Praktiker, обяви инвестиционните си намерения за създаването на нов мащабен търговски комплекс във Враца - HOLIDAY PARK. Плановете предвиждат изпълнението на обекта да отнеме година и половина, а стартирането му може да започне до края на 2023 г.

Предвижда се търговски комплекс HOLIDAY PARK да бъде изграден в пространството до съществуващите вече магазини Технополис и Praktiker, в Източна промишлена зона. Локацията е с удобен достъп и е отлично позната на жителите и гостите на града.

Заявката е амбициозният проект да бъде най-големият в Северозападна България. Плановете предвиждат HOLIDAY PARK Враца да се простира на терен от 40 декара. За удобство на клиентите при пазаруване е осигурен  паркинг с 300 широки паркоместа. На търговска площ над 10 000 кв. м ще бъдат разположени над 15 търговски обекта, предлагащи стоки за дома, семейството и свободното време, които се присъединяват към пазарните лидери Технополис и Praktiker. Новата придобивка за град Враца предлага възможност за разкриване на близо 300 работни места, а общата стойност на инвестицията ще е над 14 млн. лв.

За пълноценното изживяване на посетителите в плановете е предвидено обособяването на зони за забавление и отдих, които са неизменна част от разнообразието във всеки обект от семейството на HOLIDAY PARK.

Визуализация: Видеолукс Холдинг Визуализация: Видеолукс Холдинг

Инвестиционното намерение за изграждането на новия търговски комплекс във Враца включва също разширяване и облагородяване на заобикалящата среда. Проектът предвижда оформяне на богато външно озеленяване със стотици естествени и свежи дървета и храсти, и модерно ландшафтно оформяне, което е част от концепцията за създаване на истинско усещане за парк.

Важна стъпка в изграждането на устойчивото бъдеще ще бъде наличието на зарядна станция за електрически автомобили, което е стимул за клиенти и посетители да използват екологичен транспорт. Принос в природосъобразния бизнес модел на HOLIDAY PARK ще бъде и монтирането на соларни панели на покривното пространство на магазините, както и позиционирането на контейнери за рециклиране на текстил.

По повод инвестиционното намерение за изграждането на новия търговски комплекс Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на Видеолукс Холдинг, споделя: “Радваме се на доверие от дългогодишните ни партньори, които ни подкрепят в почти всички наши инициативи. HOLIDAY PARK Враца ще притежава пълния потенциал да се превърне в притегателен център за пазаруване и развлечение не само на жителите, но и на гостите на града и региона. Благодарим на местната администрация, от която срещаме пълна подкрепа за реализирането на това наше намерение.”

Инвеститор и собственик на HOLIDAY PARK е компанията Видеолукс Холдинг, под чиято шапка са добре познатите на българския пазар хипермаркети за техника за дома, офиса и свободното време Технополис и веригата за дома и градината Praktiker. Компанията управлява ритейл паркове и в други големи градове в България.

Визуализация: Видеолукс Холдинг Визуализация: Видеолукс Холдинг

Последна актуализация: 19:39 | 21.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още