IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията за хибридни работни пространства IWG отчете най-доброто си полугодие

Тя продължава да разширява и присъствието си в България, като планира да отвори нови 14 локации до края на 2024 г.

17:46 | 18.10.23 г.
Снимка: Alberto Bernasconi/Bloomberg
Снимка: Alberto Bernasconi/Bloomberg

Най-големият доставчик на хибридни решения за работни пространства в света IWG, познат с марките Regus и Spaces, отчита най-високите приходи за полугодие в 34-годишната си история, съобщават от компанията. Силните резултати се дължат на постоянната ангажираност на IWG да предлага иновативни работни решения, поддържайки стабилна финансова траектория, отбелязва компанията.

IWG отчита ръст на печалбата от 48%, както и значително увеличение на общия брой споделени пространства с 400 нови центъра, договорени през първата половина на 2023 г. Към момента компанията разполага с приблизително 4000 обекта в повече от 120 държави.

„Това постижение е резултат от утвърдената стратегия за намаляване на капиталовите разходи, което позволява на IWG да разшири мрежата си с бързи темпове в съответствие с нарастващото търсене на хибридни работни решения“, коментират от компанията. „Увеличението на броя на партньорите със 150% за първите шест месеца на годината показва ангажираността на IWG към сътрудничество с утвърдени партньори за осигуряване на висококачествени гъвкави работни пространства“, допълват оттам.

IWG продължава да разширява присъствието си и в България, като до края на 2024 г. ще бъдат отворени 14 нови локации в големи градове като София и Пловдив. Компанията се стреми да отговаря на променящите се изисквания на бизнеса към работното място днес и възнамерява да инвестира в хибридни работни пространства в градове и предградия в цял свят.

Тя прогнозира, че поради широкото възприемане на хибридната работа в дългосрочен план от всякакъв вид компании до 2030 г. 30% от всички бизнес имоти в света ще се превърнат в гъвкави работни пространства.

Тази година IWG отчита рекордни приходи за първите шест месеца от 1,679 млрд. паунда, устойчив растеж от 14% на годишна база и групови приходи от 1,484 млрд. паунда.

“Огромният напредък в хибридната работна среда продължава и 2023 г. е рекордна за IWG с най-високите приходи за полугодие в цялата ни 34-годишна история, ръст с 24% в сравнение с 2021 г. Постигнахме това чрез стратегия, обвързана с няколко бранда, основно Regus и Spaces, и продължаваме да имаме най-голямата глобална мрежа от хибридни работни пространства. Показахме също, че сме способни да осигурим високи нива на растеж и рентабилност. С нетърпение очаквам да продължим този растеж и през втората половина на 2023 г. и 2024 г.", коментира Марк Диксън, изпълнителен директор на IWG plc.

Крайният стремеж на компанията по отношение на растежа е да продължи да разширява своите локации и обхват, като добави поне 1000 центъра към мрежата си в следващата година. Компанията продължава да открива нови обекти в предградията и местните общности, което позволява на повече служители да си спестят дългите ежедневни пътувания и да работят близо до дома си. Това предимство създава не само по-добър баланс между професионалния и личен живот, но и позволява на хората да участват активно в екологичната промяна, като намалят въглеродните си емисии с до 70%, коментират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 18.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още