IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сирма Груп Холдинг“ приключи сделката за дъщерното си дружество „Сирма Ей Ай“

Купувачът на мажоритарен дял от дружеството е внесъл 10,75 млн. евро за увеличение на капитала на обекта на трансакцията

21:06 | 01.09.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Сирма Груп Холдинг“ АД е финализирало продажбата на дъщерното дружество „Сирма Ей Ай“ АД на регистрираната в Люксембург компания New Frontier Technology Invest SARL. Купувачът е част от базирания в Лондон инвестиционен фонд Integral Venture Partners.

Общата продажна цена е 19,535 млн. евро, от които делът на „Сирма Груп Холд“ възлиза на малко над 6,6 млн. евро. Останалите ще бъдат разпределени между дъщерните на групата „Сирма Солюшънс“ АД и „Онтотекст“ АД, които също притежават акции в „Сирма Ей Ай“, съобщават от холдинга.

Купувачът е внесъл средства за увеличаване на капитала на „Сирма Ей Ай“ с парична вноска в размер на 10,75 млн. евро.

Увеличението на капитала предстои да бъде вписано в Търговския регистър, уточнява се в съобщението, публикувано на сайта x3news.com.

След увеличението на капитала New Frontier Technology Invest SARL ще притежава 76,2% от капитала на „Сирма Ей Ай“, а „Сирма Солюшънс“ запазва 23,8%.

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ одобриха сделката за „Сирма Ей Ай“ в края на юни.

Холдингът придоби и 55% от ИТ компанията за разработка и внедряване на решения за управление на бизнеса „Ти Би Ай Инфо“ за неназована сума.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още