IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сирма Груп Холдинг" ще се забави с решението за междинния дивидент за полугодието

КФН е забранила точката да се обсъжда на общото събрание на акционерите до промяна и вписване в Търговския регистър на устава на дружеството

19:00 | 04.11.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията на финансов надзор (КФН) е забранила гласуването на точката за междинния дивидент за първото полугодие на извънредното общо събрание на акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ АД, тъй като компанията още не е променила устава си и не е вписала изплащането на шестмесечен дивидент в него.

Това съобщават от „Сирма Груп Холдинг“ чрез БФБ-София, като са публикували и писмото на регулатора до компанията.

Уставът трябваше да бъде променен на същото извънредно общо събрание, на което акционерите планираха да гласуват и междинния дивидент. КФН посочва обаче, че междинен дивидент не следва да се гласува, докато промените в устава не се впишат по партидата на дружеството в Търговския регистър.

В тази връзка холдингът ще свика ново извънредно общо събрание, на което да се гласува междинният дивидент, става ясно от негово съобщение.

Отделно КФН забранява на фирмата да гласува и изплащането на допълнително възнаграждение в размер на 65 хил. евро на членовете на съвета на директорите заради сделката за „Сирма Ей Ай“.

Комисията е поискала от компанията информация на какво основание се предлага изплащането на бонуса и посочва, че органът, който е компетентен за определяне на такова възнаграждение и неговото разпределение между членовете на съвета на директорите, е общото събрание на акционерите, а не съветът на директорите.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още