IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява след влошаването на пандемичната обстановка в Китай*

Основните показатели на пазара все още сочат към бичи настроения, смята анализатор

09:50 | 08.11.22 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на петрола продължава низходящото си движение във вторник, след като през уикенда Китай затвърди решителността си да поддържа строгите противоепидемични мерки, пише Bloomberg.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с 0,19%, или 0,19 долара, до 97,73 долара за барел.

Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) намалява с 0,35%, или 0,32 долара, до 91,47 долара за барел.

В понеделник бяха отчетени над 7 хил. положителни случаи на заразени в Китай, което е най-високото дневно ниво от над шест месеца насам. През уикенда представители на Националната здравна комисия по превенците и контрол на болестите в страната посочиха, че Комисията „без колебание“ ще се придържа към сегашната си политика за нулев брой новозаразени.

Стратегията разчита на комбинация от пълни или частични блокирания, както и на масово тестване, като въвеждането ѝ се превърна в устойчиво предизвикателство за световните енергийни пазари.

Инвеститорите следят отблизо и междинните избори в САЩ, докато гласоподавателите се насочват към урните, за да изберат кой да е начело на двете камари на Конгреса, както и кой да ръководи 36 от щатите в страната. Преди изборите американският президент Джо Байдън нареди освобождаването на милиони барели суров петрол от стратегическите запаси с цел да се забави поскъпването на бензина в страната.

„Петролните пазари бяха в една леко безизходна ситуация вчера, след като бичите настроения, породени от възможното отваряне на Китай, удариха греда“, каза Джеймс Уистлър, управляващ директор в брокерската фирма Vanir Global Markets Pte в Сингапур. По думите му обаче основните показатели „все още сочат към бичи перспективи“, а причина за това са намаленията в добива от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници, носещи общото название ОПЕК+, и задаващите се допълнителни санкции срещу руските горива.

*Към 09:36 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 08.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
andy
преди 1 година
Случващото се в Китай е пример за последствията за ***, но упорито придържане към една грешна стратегия. Другите държави спряха с простотийте и пландемията започна да утихва след като болшинството от населението им мина през вируса. През Март 2022 в Корея имаше по 500 000 положителни на ден, въпреки(или може би благодарение) почти 90% инжектиране с онези течности. Някой с по 4 игли. Бях там и го наблюдавах с очите си. Хаоса беше пълен, но нещата са много по-добре сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още