IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Годишните IR награди на АДВИБ – празник на лидерството и добрите практики на публичните компании

По време на наградите бяха връчени и сертификатите на студентите от обучителната програма IR Junior Class

15:59 | 08.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: АДВИБ
Снимка: АДВИБ

За осма поредна година Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите (АДВИБ) в България проведе на 07 декември 2022 г. Годишни IR награди, на които бяха отличени най-добрите директори за връзки с инвеститорите и техните компании. Церемонията по награждаването поощрява добрите практики и последователността на най-добре представящите се компании.

По време на Годишните IR Награди 2022 бяха връчени и сертификатите на студентите от обучителната програма IR Junior Class – обучителна програма на АДВИБ за млади хора.

IR AWARDS 2022 като най-голямото и значимо събитие на АДВИБ събра над 80 участници: представители на партньорски организации, спонсори на събитието, медийни партньори, мениджъри по връзки с инвеститорите, финансови директори, финансови анализатори, представители на инвестиционни посредници, големи български институционални инвеститори. Специален гост на цереманията беше Мария Филипова, зам. председател на КФН, която връчи награда в категорията "Най-добри комуникации с инвеститори и заинтересовани лица".

В конкурса бяха отличени в 5 категории следните директори за връзки с инвеститорите и техните компании:

  • В категорията "Най-добра IR електронна страница" приза за 2022 г. получи Пелагия Виячева от "Софарма" АД.
  • В категорията "Най-добри IR инициативи" Миглена Димитрова от "Българска фондова борса" АД.
  • В категорията "Най-добри комуникации за страгегическо развитие, управление и риск" награда получи Деница Стефанова от "Алтерко" АД.
  • В категорията "Най-добри комуникации с инвеститори и заинтересовани лица" наградата беше присъдена на Даниела Пеева от "Монбат" АД.
  • Най-високото отличие "Най-добър ДВИ" заслужено беше спечелено от Иван Даскалов от "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД.

Снимка: АДВИБ Снимка: АДВИБ

Докато в първите няколко години от съществуването на организацията АДВИБ концентрира усилията си в обединяване на директорите за връзки с инвеститорите, повишаване на стандартите за разкриване на информация и повишаване на професионалната квалификация на работещите тази професия, днес, 17 години след създаването ѝ, членовете на асоциацията имат много по-амбициозни задачи: преосмисляне на цялостната концепция и подход на емитентите към инвеститорските очаквания, поощряване на добрите практики, участия в законодателните процеси на национално и европейско ниво, гласност на отделни примери за устойчивост и глобално лидерство. Всяка година очакванията на инвеститорите се повишават и АДВИБ се стреми да създава професионалисти, които могат да отговорят на тези очаквания. Освен това Асоциацията си е поставила задача да подготви и ново поколение директори за връзки с инвеститори чрез провежданата вече четири години програма за млади хора Junior IR class.

Всяка година Годишните награди на АДВИБ промотират една кауза със социален ефект, за която организацията отделя 20% от спонсорските пакети. Тази година АДВИБ подкрепи на спорта и децата от Спортен клуб по художествена гимнастика „Елизабет-Ритмика“.

Последна актуализация: 16:00 | 08.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още
Финанси виж още