IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„МФГ Инвест“ е инвестирало още близо 526 хил. евро в „Тайгър Технолоджи“

Решението за инвестицията беше взето в началото на февруари

09:55 | 06.03.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„МФГ Инвест“ АД е инвестирало още 525 933 евро в „Тайгър Технолоджи“ АД, съобщават от публичното дружество.

Решението за инвестицията беше взето в началото на февруари. Срокът за изпълнението ѝ беше определен на 30 април.

„Тайгър Технолоджи“ АД проектира и имплементира софтуерни продукти и решения за обработване на големи данни, които се достъпват от множество машини.

Софтуерният продукт позволява синхронизация на данни между Windows файлови сървъри и клиентски машини, като се използва произволен облачен доставчик.

„Тайгър Технолоджи“ успешно имплементира решенията си в сферата на видеонаблюдението, където има работни проекти в големи обекти по целия свят (летища, фармацевтични фабрики, публичен сектор и др.).

Сред клиентите на компанията са гиганти като AWS, Microsoft, IBM, Wasabi, Seagate, Philips, като в момента усилено работи по задълбочаване на тези стратегически важни партньорства.

Пазарите, на които понастоящем компанията присъства, са САЩ, Великобритания и Близкият изток.

Друга посока, в която компанията работи, е разработване на вертикалата за решения в областта на дигиталната патология. В този сектор партньорства са изградени с компании като Philips и Microsoft.

Приходите на „Тайгър Технолоджи“ са се увеличили с около 50% през 2022 г., а проектите, по които работи - със 100%. През 2023 г. компанията си е поставила за цел да удвои приходите си, посочват от „МФГ Инвест“.

В началото на януари „МФГ Инвест“ вложи още 100 хил. евро в един от инвестиционните фондове на „Илевън“ - Eleven Fund Coöperatief U.A. С тях инвестираните от компанията средства във фонда стават 400 хил. евро. Ангажиментът е участието да достигне 1 млн. евро.

В края на януари „МФГ Инвест“ вложи и 250 хил. евро в компанията за дигитално здравеопазване FindMeCure Ltd.

В края на ноември 2022 г. дружеството обяви и инвестиция в размер на 150 400 евро в компанията за автоматизирани решения за смарт земеделие „Ондо Солюшънс“ ООД.

В портфолиото на компанията влизат дружества като онлайн търговеца на бързооборотни стоки eBag, първия български еднорог Payhawk, борсово търгувания дялов инвеститор „Илевън Кепитъл“, компанията за онлайн застраховки „Болерон“ и др.

Акциите на дружеството се търгуват на пазар BEAM на БФБ-София от 6 януари. Дружеството набра над 4 млн. лева на първично публично предлагане, което се проведе на 6 декември. Последната сделка с акции на компанията е от 1 март и е на цена от 3,1 лева, което е с малко над 8% по-малко в сравнение с цената от IPO-то.

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 16.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още