IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„МФГ Инвест“ е инвестирало 150 хил. евро в компания за автоматизирани решения в земеделието

Дружеството ще придобие 3,75% от капитала на „Ондо Солюшънс“, чиято оценка достига 4 млн. евро

17:12 | 30.11.22 г.
Снимка: Bloomberg Creative Photos
Снимка: Bloomberg Creative Photos

„МФГ Инвест“ ЕАД, което ще проведе първично публично предлагане на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ) на 6 декември, е направило инвестиция в компанията за автоматизирани решения за смарт земеделие „Ондо Солюшънс“ ООД.

От „МФГ Инвест“ съобщават чрез БФБ-София, че в технологичната компания са вложени 150 400 евро. Парите са от заем от едноличния собственик на дружеството – компанията зад Easy Credit и Бяла карта.

„МФГ Инвест“ ще придобие 3,75% от капитала на „Ондо Солюшънс“, чиято оценка достига 4 млн. евро, допълва се в съобщението.

Предстои вписване в Търговския регистър.

Дружеството е допълнило и документа си за допускане от БФБ, тъй като инвестицията е реализирана след неговото одобрение.

„МФГ Инвест“ ще предложи на инвеститорите 1 775 200 обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лева и емисионна стойност 3,38 лева.

Ако всички нови акции бъдат записани, дружеството ще набере малко над 6 млн. лева.

В случай на презаписване на акциите компанията ще предложи и още до 1 млн. броя съществуващи акции на инвеститорите на емисионна стойност от 3,98 лева за акция.

На 1 декември компанията ще проведе среща с инвеститорите, която ще се състои от 17 ч. в „Гранд хотел Милениум“ в София. Предвидено е и онлайн излъчване.

Свързани компании:

МФГ Инвест ЕАД-София временна емисия акции(MFG1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 30.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още