IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на "МФГ Инвест" ще се състои на 6 декември*

С набраните средства дружеството иска да направи допълнителна инвестиция в 2 компании и нови вложения в други 3 технологични компании

12:13 | 22.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Първичното публично предлагане (IPO) на „МФГ Инвест“ ЕАД ще се състои на 6 декември, съобщават от компанията.

Предстои датата да бъде потвърдена официално от Българската фондова борса (БФБ) до 28 ноември.

Съветник и посредник по емисията е ИП „БенчМарк Финанс“ АД.

Това е петата компания, която възнамерява да осъществи IPO на пазар BEAM тази година. Преди това на 30 ноември ще е предлагането на „АмонРа Енерджи“ АД. През годината на пазар BEAM се листнаха „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД и  „Бии Смарт Текнолоджис“ АД, като имаше и едно неуспешно IPO – на  „Фешън Съплай“ АД.

Нови инвестиции на дружеството

Набраните средства „МФГ Инест“ ще използва за нови инвестиции – в нови компании или последващи инвестиции в компании, в които дружеството вече има вложения.

Допълнителни вложения дружеството иска да направи в Tiger Technology и Eleven Fund III Cooperatief U.A. Netherlands.

Нови инвестиции компанията планира да направи в Infinno – компания за софтуерни решения за банковия и финансовия сектор; Ondo – разработчик на софтуер и хардуер за автоматизация за малки и средни земеделски стопанства; NewPay – компания за отложени плащания (купи сега – плати по-късно).

Към момента „МФГ Инвест“ ЕАД има вложения в първия български еднорог Payhawk, онлайн търговецът на бързооборотни стоки eBag, онлайн застрахователната компания Boleron, Tiger Technology, в която се планира последваща инвестиция, в публичната компания за дялови инвестиции „Илевън Кепитъл“ АД, в LogSentinel, Settle, KOA, Pop и Vedamo.

Общата сума на направените до момента инвестиции от дружеството е в размер на малко над 9 млн. лева, като общата оценка на всички компании, в които дружеството е инвестирало, е около 2 млрд. лева.

За предлагането

„МФГ Инвест“ ще предложи на инвеститорите 1 775 200 обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лева и емисионна стойност 3,38 лева.

Ако всички нови акции бъдат записани, дружеството ще набере малко над 6 млн. лева.

В случай на презаписване на акциите компанията ще предложи и още до 1 млн. броя съществуващи акции на инвеститорите на емисионна стойност от 3,98 лева за акция.

„МФГ Инвест“ обединява група ангели инвеститори, които предлагат финансиране на стартиращи компании в идейна фаза и с потенциал да намерят рисково финансиране.

На 1 декември компанията ще проведе среща с инвеститорите. Събитието ще се състои в "Гранд Хотел Милениум" от 17 ч. Има възможност и за онлайн включване от тук.

* Обновено с информацията за срещата с инвеститорите

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още