IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на "АмонРа Енерджи" ще се състои на 30 ноември

Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани и заплатени най-малко 200 хил. броя акции, т.е. при набрани 2,48 млн. лева

11:42 | 21.11.22 г.
Снимка: Guillem Sartorio/Bloomberg
Снимка: Guillem Sartorio/Bloomberg

Аукционът от първичното публично предлагане (IPO) на акции на „АмонРа Енерджи“ АД ще се състои на 30 ноември на пазара BEAM на БФБ. Това съобщава компанията чрез сайта x3news.com.

Предлагането ще продължи до изчерпване на предлаганото количество акции, но не повече от една търговска сесия, в рамките на която се провежда IPO аукциона, посочва се в съобщението на дружеството.

Инвеститорите, които желаят да запишат акции, могат да подадат нареждане (поръчка) за записване на акции най-късно до края на call фазата на IPO аукциона на 30 ноември. Записването на нови акции се извършва чрез подаване на нареждане до упълномощения инвестиционен посредник ИП „Юг Маркет“ ЕАД или друг инвестиционен посредник – член на „Централен депозитар“ АД.

Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани и заплатени най-малко 200 хил. броя акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 12,4 лева, или при набрани 2,48 млн. лева.

Дружеството търси от инвеститорите малко над 15,6 млн. лева.

Това е четвъртото дружество, което ще направи опит да се листне на BEAM тази година. Първото IPO беше на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД, а второто – на „Бии Смарт Текнолоджис“.

Третото IPO на BEAM – това на „Фешън Съплай“ АД, не беше успешно, макар че компанията обяви наскоро, че ще направи още един опит за листване, след като придоби по-малка шивашка фирма на някогашен свой партньор.

„АмонРа Енерджи“ търгува, инсталира и сервизира фотоволтаични модули и системи, вкл. инвертори, батерии, кабели и консумативи, за покривни централи на жилищни и индустриални сгради.

Свързани компании:

АмонРа Енерджи АД-София - временна емисия акции(AMO1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още