IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"МФГ Инвест" набра над 4 млн. лв. от инвеститорите

Дружеството пласира малко над две трети от предложените акции

17:12 | 06.12.22 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Петото първично публично предлагане (IPO) на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ) за тази година е успешно.

От оператора съобщават, че „МФГ Инвест“ е набрало 4 039 154 лева от инвеститорите. Дружеството е продало 1 195 016 акции от предложените 1 775 200 броя, или малко над 67%, на цена от 3,38 лева за брой.

„Инвеститорите подкрепиха MFG Invest и чрез него бъдещите дигитални лидери на България. Пазар BEAM се утвърждава като акселератор за младите и амбициозни български компании”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, цитиран от пресслужбата на оператора.

Дружеството беше планирало да предложи и допълнителни 1 млн. акции при презаписване на емисията, но до това не се стигна.

Средствата, които компанията набра, ще бъдат вложени в нови компании, ползващи, внедряващи или развиващи собствени технологични решения, както и в компании, които вече са част от портфейла на дружеството, за разширяване на инвестициите.

Наскоро „МФГ Инвест“ вложи 150 400 евро в компанията за автоматизирани решения за смарт земеделие „Ондо Солюшънс“ ООД.

Това е четвъртото успешно IPO на пазара за растеж BEAM на БФБ тази година от общо пет проведени. Първото IPO беше на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД, а второто – на „Бии Смарт Текнолоджис“.

Третото - на „Фешън Съплай“ АД, не беше успешно, макар че компанията обяви, че ще направи още един опит за листване, след като придоби по-малка шивашка фирма на някогашен свой партньор.

Четвъртото успешно IPO на BEAM - на „АмонРа Енерджи“, се състоя на 30 ноември. Дружеството набра над 3,1 млн. лева от инвеститорите.

Свързани компании:

МФГ Инвест ЕАД-София временна емисия акции(MFG1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 06.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още