IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на "Уебит" е успешно на 100%, привлече 5,87 млн. лв.

Предлагането е първото за годината на пазара BEAM

14:55 | 06.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Първичното публично предлагане на акции (IPO) на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ ЕАД е успешно на 100%, като са пласирани всички предложени 5,588 млн. акции, всяка с емисионна стойност 1,05 лв.

Привлечени са 5,87 млн. лв. в 752 сделки. Коефицентът на презаписване е 2,43 пъти и всеки получава около 41% от заявеното количество. Следователно общото търсене е било за 14,25 млн. лв.

Това е първото предлагане за годината на пазара BEAM, след като миналата година имаше 7.

„Наблюдаваме вече 4-то IPO, при което има пробив на максималния праг за набиране на капитал на пазар BEAM. Инвеститорският интерес еднозначно показва, че е необходимо увеличение на прага“, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, цитиран в прессъобщение от борсата.

“Уебит Инвестмънт Нетуърк“ EАД ще вложи парите в подбрани стартиращи компании.

Компанията е специално учредена, за да придобива дялове от стартиращите бизнеси финалисти на Founders Games съгласно подписан договор с организатора WEBIT.

Размерът на инвестицията във всяка компания, която “Уебит Инвестмънт Нетуърк“ ще прави, е между 500 хил. и 1,5 млн. долара, като са възможни и по-малки инвестиции, посочва се на сайта на дружеството.

Founders Games е програмата за растеж на WEBIT, достъпна за стартиращи бизнеси, които са демонстрирали, че могат да са жизнеспособни и да постигнат силен растеж. В програмата се влиза само с покани, след подбор от жури, в което участват над 200 инвеститори - фондове, бизнес ангели, семейни офиси и други корпоративни партньори на събитието.

Участниците в програмата са компании, които имат продукт, пазарна реализация и предходна инвестиция от поне няколкостотин хиляди долара. Те преминават през 5 рунда в процеса на селекция, като се оценява влиянието им върху устойчивото бъдеще, уникалността на идеята, капацитета на екипа да осъществи проекта, бизнес модела, потенциала за растеж, наличието на финанси, планирането на финансов ресурс и др.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк ЕАД временна емисия(WIN1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още